ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ


Σωστή προπόνηση
Προπόνηση, με δύο λόγια σημαίνει υιοθέτηση μιας υγειούς συνήθειας. Για να διαθέτει το σώμα σας μια σωστή, συντονισμένη, εύπλαστη, γρήγορη, δυνατή και όμορφη κίνηση θα πρέπει να συνηθίσει να κινείται και να τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο. Και για να συνηθίσει να κινείται και να τοποθετείται χρειάζεται να επαναλάβουμε πολλές φορές την ίδια κίνηση ή προσπάθεια.

Όταν η υγιής συνήθεια πλέον δημιουργηθεί, τότε είναι πλέον δύσκολο να την διακόψουμε. Εάν προσπαθήσετε αρκετά και επαναλαμβάνετε συγκεκριμένες κινήσεις και εντείνετε τις προσπάθειές σας κάθε φορά που χορεύετε στην προπόνηση, τότε πολύ γρήγορα θα συνηθίσετε να χορεύετε σωστά. Και τότε δεν θα χρειάζεται να το σκέφτεστε κάθε φορά.

Να θυμάστε:
  • Ο προπονητής δεν μπορεί να δημιουργήσει αυτή τη συνήθεια και να κάνει προσπάθειες αντί για εσάς διότι πρόκειται για το δικό σας σώμα και όχι για το δικό του, και θα πρέπει εκείνο να κάνει προσπάθειες και όχι το σώμα του προπονητή, διότι εσείς αργότερα θα διαγωνίζεστε και όχι ο προπονητής, και εσάς θα παρακολουθούν οι κριτές και όχι τον προπονητή. Ο προπονητής μπορεί μονάχα να σας εξηγήσει μια μέθοδο, τι είναι σωστό και τι δεν είναι και τι πρέπει να κάνετε για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η θέληση όμως να το κάνετε είναι δική σας υπόθεση και εξαρτάται μόνο από εσάς.
  • Νικητής μπορεί να γίνει μονάχα εκείνος που προπονείται και κάνει επαναλήψεις συχνότερα από τους άλλους, εντατικότερα από τους άλλους, με την μεγαλύτερη επιμονή από τους άλλους και περισσότερο χρόνο από τους άλλους.
  • Οι χορευτές είναι πάρα πολλοί, όμως η πρώτη θέση είναι μία! Ο καθένας θέλει να την κερδίσει, ο καθένας προπονείται, ο καθένας προσπαθεί όπως εκείνος μπορεί, όμως θα νικήσει μονάχα εκείνος που προσπαθεί πιο επίμονα από όλους, κάθε λεπτό στην προπόνηση.
  • Ένα λεπτό της προπόνησης, κατά το οποίο εσείς μπορεί να μιλάγατε, να μην ήσασταν συγκεντρωμένος ή να μην προσπαθούσατε περισσότερο από όλους – μπορεί να ισούται με ένα ακόμα ζευγάρι που θα σας περάσει σε κάποιον διαγωνισμό. Οι ανταγωνιστές επαγρυπνούν! Προσπαθούν στις προπονήσεις και θέλουν να κερδίσουν την πρώτη θέση όσο κι εσείς.
  • Ο προπονητής δεν μπορεί να σας υποχρεώσει να χορεύετε καλύτερα από όλους, να προπονήστε και να κερδίζετε. Μόνο εσείς οι ίδιοι αποφασίζετε εάν το θέλετε αυτό ή όχι. Ο προπονητής δεν μπορεί να σας μάθει να χορεύετε καλύτερα από όλους, εάν εσείς δεν κάνετε το παν για να το πετύχετε.
  • Η ήττα ανήκει στον τεμπέλη χορευτή ενώ η νίκη ανήκει στον ταλαντούχο προπονητή.
Φωτογραφίες